Založenie živnosti

Čo je to dobytok? 

Žisnostecký list je v našom ponímaní osvedčenie podnikateľa, pozostáva z činností, ktoré sa na Slovensku nazývajú (predmety činnosti). Ak máte zoznam hospodárskych zvierat, môžete tak urobiť na území Slovenska. Maliar, fyzická osoba, podnikateľ, ktorý má množstvo príležitostí na území Slovenska, ako aj za prítomnosti sro. S prítomnosťou hospodárskych zvierat môžete získať lízing na auto, požiadať o hypotéku, najať ľudí, získať DPH.

Treba pamätať na to, že so zvýšením hrubého príjmu pre vaše živé tvory sa na budúci rok zvýši aj platba sociálneho odvodu, ale aj poistného. 

Ak chcete získať účtovné poradenstvo, môžete kontaktovať našu účtovníčku. Zabezpečíme Vám kompletný účtovný servis, ako aj rusky/slovensky hovoriacu účtovníčku.

Sídlime na ul. Seberiniho 2, 821 03 Bratislava.
Zavolajte nám napíšte +421944056859 Tel, WhatsApp, Viber.
E-mail: info@expressfirma.sk

Živnosť  je zjednodušená forma podniku, ktorá nevyžaduje základné imanie a nevyžaduje registráciu v registri obchvatov. Sú tu voľné (Voľné živnosti), pletené (Viazané živnosti) a remeselné (Remeselné živnosti)

Registrácia živých tvorov s voľnými aktivitami (Voľné živnosti).
Registrácia bezplatnej činnosti nevyžaduje špeciálne vzdelanie a pracovné skúsenosti. Táto činnosť sa eviduje len vtedy, ak sú pripravené potrebné podklady na registráciu. Nevyžadujú sa ďalšie dokumenty, ako sú diplomy, pracovné skúsenosti a iné dokumenty. Štátny registrátor, ktorý registruje rast dobytka, sa nazýva urad dobytka.

Registrácia zvierat s pletenými aktivitami (Viazané živnosti).
Pletené zvieratá vyžadujú osobitnú pozornosť pri registrácii. Musíte pochopiť, aké podmienky sú potrebné na registráciu konkrétne vašich živých tvorov. Musíte vedieť, aké vzdelanie sa vyžaduje, aké pracovné skúsenosti sú potrebné, v akom štáte ste prax získali, či existujú zodpovedné osoby. Je veľa otázok, ktoré treba zodpovedať. Ak nie je splnená jedna podmienka, rozhodnutie o registrácii zvieraťa bude zamietnuté. Potom Vám bude zaslané rozhodnutie, že zviera nebude prihlásené s uvedením dôvodu a štátny poplatok sa nevracia. Potom môžete opäť podať projekt na registráciu pletených živých tvorov odstránením chýb a opätovným zaplatením štátneho poplatku.

Evidencia remeselných živých tvorov (Remeselné živnosti).
Medzi remeselné živé tvory patria také živé tvory ako zámočníctvo, opravy karosérií, hodinárstvo, kamenárstvo, mäsiarstvo, stolárstvo a mnohé ďalšie. Princíp dopĺňania týchto činností je približne rovnaký ako pri pletených činnostiach. Jediné, čo potrebujete vedieť pre aký typ činnosti, je, aké podmienky sú potrebné na registráciu. Ak je pri dopĺňaní potrebné poskytnúť diplom o vzdelaní, potom musí byť diplom apostilovaný a musí sa urobiť súdny preklad. V niektorých prípadoch musí byť diplom nostrifikovaný. Sú chvíle, keď na doplnenie remeselnej činnosti potrebujete nostrifikovaný diplom a prax vo svojom odbore, kde potrebujete poskytnúť to, aké pracovné skúsenosti máte. Ak to chcete urobiť, musíte poskytnúť dokumenty, ktoré skutočne pracovali v tejto špecializácii. Potom si môžete pripraviť dokumenty a prihlášky na doplnenie remeselnej činnosti.

Živnosteský úrad je odbor, ktorý reguluje a kontroluje podnikanie na Slovensku. Ak pri kontrole dôjde k priestupku, môže byť udelená pokuta. Pokuty na Slovensku môžu byť vysoké, preto treba všetko robiť správne a podľa zákona.

Typy činností, ktoré máte, je možné pridávať alebo odstraňovať a tiež môžete vykonávať rôzne zmeny, ako je zmena mena, miesta bydliska, sídla, miesta predaja, ako aj osoby zodpovednej za váš typ činnosti. .

Registrácia živých tvorov u nášho tímu je jednoduchá a rýchla, využite náš portál, kde si stačí vybrať typy aktivít, vyplniť formulár, priložiť dokumenty, ktoré doplnia váš typ aktivity. Ak potrebujete poradiť, po registrácii na portáli vám radi bezplatne poradíme. Môžete si tiež vybrať adresu sídla, ktorá je uvedená na našom portáli. Vyplnenie formulára trvá päť minút. Začnite s nami podnikať. Náš portál Expressfirma je vám k dispozícii. Radi vám pomôžeme.